Portland Town Hall / Police Station

LOCATION: Portland, CT

This project involved the complete renovation and partial restoration of this historic brownstone structure, converting it from a Town Hall and Library into a Police Station and Community Center. The structure was built in the late 1800s with additions from the 1940s. Hazardous material abatement was included in this project.

The whole building was made ADA compliant, including the installation of a new elevator and sally-port. The cellar floor was excavated to provide for greater ceiling height and completely new electrical and heating / cooling systems were installed. All of the telecommunications and data wiring required of a new police station were incorporated.

The exterior of the building is locally quarried brownstone with some wood trim. Restoration of both brownstone and trim was accomplished to maintain and/or restore the original appearance. This building is listed on the State Historic Register.